Ливърпул ще руши традиции срещу Бирмингам


П. Пенков

Ливърпул ще руши традиции срещу Бирмингам

Бирмингам - Ливърпул
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 12.09.2010
Час: 18:00
Съдия: Марк Холси


В единственият двубой в неделния ден от 4-я кръг на английската Висша лига, Бирмингам приема на своя "Сейнт Андрюс" отбора на Ливърпул. В момента домакините се намират на 8-та позиция в класирането с актив от 5 точки. В пилотният кръг на новия сезон Бирмингам регистира равенство 2:2 при гостуването си на Съндърланд. В следващия кръг състава на Алекс МакЛиий постигна първата си домакинска победа от началото на сезона. Те победиха с 2:1 Блекбърн. Седмица по-късно успяха да измъкнат точка и при гостуването си на Болтън, завършило при резултат 2:2.

Новото попълнение на Бирмингам Александър Хлеб вероятно няма да може да направи дебюта с новия си клуб. Бившият играч на Арсенал получи контузия по време на мач с националния си отбор в среща, срещу Румъния, която беше част от квалификационната фаза за Европейското първенство през 2012 година. Съотборниците му Жан Босежур и Мартин Яранек, който бяха привлечени в последните часове на летния трансферен прозорец, вероятно ще вземат участие срещу червените. Нападателят Кевин Филипс и защитникът Стюърт Парнаби все още не са готови да се завърнат в игра.

Колкото и странно да звучи за феновете на Ливърпул, състава на Рой Ходжсън в момента заема 15-та позиция и ако според класирането можем да определим фаворит за този двубой, то той ще бъде Бирмингам. Мърсисайдци започнаха сезона с равенство на "Анфийлд" срещу Арсенал, като домакините в този мач пропуснаха шансса си да спечелят 3-те точки, след като Пепе Рейна сгреши и прати топката в собствената си мрежа. Когато всичко изглеждаше, че мърсисайдци имат сили за нещо повече през новата кампания, дойде загубата при гостуването им на Манчестър Сити. Гражданите надриграха противника си и заслужено спечелиха 3-те точки. И така до следващия кръг, когато феновете се надява, че клуба ще може да оправи головата си разлика при домакиниството си на Уест Бромич, който в пилотния кръг на новия сезон бяха сразени от Челси с 6:0. Но феновете на Ливърпул трябваше да се примирят с една твърде постна победа с минималното 1:0 и то благодарение на гол на навлизащия във форма Фернандо Торес.

Новите попълнения на Ливърпул Пол Кончески и Раул Мейрелеш са готови за първия си мач с червената фланелка. Левият защитник Кончески вероятно ще започне като титуляр, след като преди седмица завърши трансфера си в последният часове на трансферния прозорец. Това обаче не се отнася и за Мейрелеш, който вероятно ще започне от резервната скамейка поради това, че изигра среща с националния отбор на Португалия. Нападателят на мърсисайдци Дирк Каут с травма на рамото си, докато Джо Коул ще трябва да изтърпи последния си мач от наказанието му за 3 срещи наложено след двубоя с Арсенал. Нападателят Давид Нгог е възстановен от разстежението си, но защитника Фабио Аурелио все още има болки в ахилеса.

Мисля, че Ливърпул ще сложи край равенствата си срещу Бирмингам, който бяха често срещани по време на ерата Бенитес, така че е време за ново начало.

Прогноза: Бирмингам - Ливърпул 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

07 август Бирмингам - Майорка 0:1 (Приятелски мач)
14 август Съндърланд - Бирмингам 2:2 (Висша лига)
21 август Бирмингам - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
26 август Бирмингам - Рочдейл 3:2 (Карлинг Къп)
29 август Болтън - Бирмингам 2:2 (Висша лига)

Ливърпул:

15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 август Ливърпул - Трабзонспор 1:0 (Лига Европа)
23 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 август Трабзонспор - Ливърпул 1:2 (Лига Европа)
29 август Ливърпул - УБА 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Ливърпул

96 мача
27 победи за Бирмингам
23 равенства
46 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 160:122 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 3.10
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156