Марто и компания срещу 2-я в класирането


П. Пенков

Марто и компания срещу 2-я в класирането

Арсенал - Болтън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 11.09.2010
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

Вторият във временното класиране тим на Арсенал посреща на своя "Емирейтс Стейдиъм" 5-я Болтън в двубой от 4-я кръг на Висшата лига на Англия. Артилеристите започнаха добре новата си кампнаия, като до момента имат 2 спечелени срещи и едно регистрирано равенство. В пилотният кръг на шампионата те завършиха 1:1 при гостуването им на Ливърпул, като успяха да се доберат до точката благодарение на испанския страж на мърсисайдци, който сгреши фатално и вкара топката в собствената си мрежа. След равенството на Арсенал му предстоеше първото му домакинство от началото на новия сезон. Това трябваше да се случи срещу новака Блекпул, които в първия кръг започнаха блестящо с обедителна победа на Уигън като гост. Да, но при гостуването им на "Емирейтс", срещата за момчетата на Йън Холоуей не се разви толкова благоприятно, като в крайна сметка трябваше да бъдат унижени с 6:0 от артилеристите. След края на двубоя самия Йън Холоуей остана доволен от представянето на играчите си поради това, че тима на Арсен Венгер е можел да ги победи с много повече и трябва да са доволни от "слаборезултатното" поражение. В третият кръг артилеристите постигнаха втората си победа през новия сезон. Това стана при гостуването им на "Иууд Парк". Състава на Арсен Венгер успяха да поведе в резултата благодарение на индивидуален пробив на Тио Уолкът, но седем минути по-късно допуснаха да бъдат изравнени. В началото на второто полувреме обаче руския национал Андрей Аршавин реши двубоя в полза на лондоначани.

Домакините Арсенал няма да могат да разчитат на защитника си Томас Вермалеен поради контузия в ахилеса, но добрата новина е, че в състава се завръща халфа Самир Насри, който наскоро претърпя оперативна намеса на коляното си. Нападателят Тио Уолкът ще бъде аут от терените в продължение на 6 седмици поради травма в глезена си получена му по време на двубоя с националната фланелка на Англия. Холаднският нападател Робин ван Перси все още не се е възстановил напълно от контузията си в глезена. Сегастиен Скилачи е готов да направю дебюта в защита, докато полузащитника Данилсон се завръща след контузия. Въпреки това, Никлас Бендтнер и Арън Рамзи остават аут, като първия е с контузия в слабините, докато Рамзи изпитва болки в десния си крак.

Марто и компания започнаха новия шампионат повече от добре за отбор от тяхната класа. В момента те се намира на повече от желаната 5-та позиция с актив от 5 точки, като разликата от водача Челси е само 4 точки. До момента Тротърс записаха една еднствена победа и две равенства. В първия кръг новия сезон във Висшата лига те регистрираха нулево равенство у дома срещу Фулъм. В следващия кръг обаче момчетата на Оуен Койл успяха да намерят правилната формула и записаха първата си победа през новата кампания. Това стана при гостуването им на Уест Хем, спечелено с 3:1. В 3-я кръг Болтън успя да измъкне точката при домакинството си на Бирмнгам, след като почти през цялото време на двубоя изоставаше в резултата и игра с човек по-малко.

Вратарят на Болтън Адам Богдан се очаква да изиграе първия си мач в английската Висша лига и това да стане при гостуването им на Арснал. Унгарският страж замени Йоси Яскелайнен, който в последния мач получи червен картон. Мениджърът на тима Оуен Койл сподели, че след внимателно състоянието на нападателя Иван Класнич, който пропусна срещата с Бирмингам поради силни болки.

Според мен Арсенал няма как да загубят домакинството си на Болтън поради ожесточената борба на повечето тимове за влизане в Топ 4. Така че, ако тима на Арсен Венгер иска да защити елитната си позиция, то със сигурност ще трябва да спечелите 3-те точки срещу Болтън.

Прогноза: Арсенал - Болтън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

01 август Арсенал - Селтик 3:2 (Приятелски мач)
07 август Легия Варшава - Арсенал 5:6 (Приятелски мач)
15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 август Арсенал - Блекпул 6:0 (Висша лига)
28 август Блекбърн - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Болтън:

07 август Бароу - Болтън 2:1 (Приятелски мач)
14 август Болтън - Фулъм 0:0 (Висша лига)
21 август Уест Хем - Болтън 1:3 (Висша лига)
24 август Саутхемптън - Болтън 0:1 (Карлинг Къп)
29 август Болтън - Бирмингам 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Болтън

114 мача
50 победи за Арсенал
32 равенства
32 победи за Болтън
Голова Разлика: 203:154 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.25
Равен - 5.50
Болтън - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150