Сити ще затвърди желанието си да влезе в Топ 4


П. Пенков

Сити ще затвърди желанието си да влезе в Топ 4

Съндърланд - Манчестър Сити
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 29.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

В друг двубой от 3-ят кръг на английската Висша лига, Съндърланд приема на своя "Стейдъм ъф Лайт" 4-я в класирането тим на Манчестър Сити. В момента черните котки на Стив Брус заемат 16-та позиция в класирането с актив от само 1 точка. Тази точка беше спечелена още в първия кръг на надпреварата, когато Съндърланд и Бирмингам завършиха при резултат 2:2. Седмица по-късно Рокерите загубиха при гостуването си на новака Уест Бромич Албиън с 1:0. По-късно Съндърланд постигна първия си успех за сезона пред собствена публика на "Стейдиъм ъф Лайт". Те победиха Колчестър с 2:0 в среща от турнира Карлинг Къп.

Мениджърът на Черните котки Стив Брус няма да може да разчита на защитника Недум Онуоха. Онуоха не може да играе заради проблеми със сделката му под наем със Сити, а Антон Фердинанд и Фил Бардсли вероятно ще го заменят. В тима няма новоконтузени футболисти, освен тези, които вече са - Джон Менса, Джродж МакКартни, Крейг Гордън и Дейвид Мейлър.

Състава на Роберто Манчини започнах добре шампионата, като се намират на 6-та позиция във временното клисране с актив от 4 точки. В пилотният кръг на надпреварата те записаха нулево равенство при гостуването си на Тотнъм. След това Сити спечели с минамалното 1:0 гостуването си на Поли Тимишоара в първи двубой от плейофите на турнира Лига Европа. Във вторият кръг от Премиершип те победиха с 3:0 като домакин амбизирания тим на Ливърпул. След това последва реванша срещу Тимишоара спечелен от Сити с 2:0, като с общ резултат от 3:0 гражданите се класираха за групите на Лига Европа.

Новото попълнение на Сити Джеймс Милнър ще се завърне в игра срещу Съндърланд. Милнър пропусна двубоя от Лига Европа в средата на седмица, тъй като мениджъра Роберто Манчини реши да му даде малко почивка. Напдателят Марио Балотели може да заиграе отново след проблеми в коляното си, но Александър Коларов, Джером Боатенг и Уейн Бридж остават аут от двубоя поради контузии.

С оглед желанието на Сити за влизане в четворката на Англия, разликата в класите на двата отбора и традицията в сблъсъците между тях,  смятам че гражданите ще си тръгнат с трити точки от този двубой.

Прогноза: Съндърланд - Манчестър Сити 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

27 юли Бенфика - Съндърланд 2:0 (Приятелски мач)
08 август Хофенхайм - Съндърланд 3:1 (Приятелски мач)
14 август Съндърланд - Бирмингам 2:2 (Висша лига)
21 август УБА - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
24 август Съндърланд - Колчестър 2:0 (Карлинг Къп)

Манчестър Сити:

04 август Борусия Дортмунд - Манчестър Сити 3:1 (Приятелски мач)
14 август Тотнъм - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
19 август ФК Тимишоара - Манчестър Сити 0:1 (Лига Европа)
23 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 август Манчестър Сити - ФК Тимишоара 2:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Съндърланд - Манчестър Сити

113 мача
39 победи за Съндърланд
19 равенства
55 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 200:168 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Съндърланд - 4.50
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 1.83

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147