Арсенал ще постигне успех срещу Блекбърн


П. Пенков

Арсенал ще постигне успех срещу Блекбърн

Блекбърн - Арсенал
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 28.08.2010
Час: 14:45
Съдия: Крис Фой


В събота от 14:45 българско време Блекбърн Роувърс приема на своя Иууд Парк тима на Арсенал в двубой от 3-я кръг на английската Висша лига. След първите два кръга на новата кампания на острова Ланкаширския клуб се намира на 10-то място във временното класиране с актив от 3 точки, които бяха спечелени при домакинството им на Евертън, когато синьо-белите спечелиха с минималното 1:0. Преди седмица Роувърс пропиляха шанса си да си издигнат още по-нагоре в таблицата, след като бяха победени с 2:1 като гост на Бирмингам. Във вторник тима на Сам Алардайс постигна успех при домакинството си на Норич от турнира Карлинг Къп, като розите победиха състава на Пол Ламбърт с 3:1.

Добрата новина в тима на Блекбърн е, че халфа на тима Дейвид Дън може да се завърне в игра за двубоя с Арсенал. Дън се е върнал към тренировъчни занимания с тима през тази седмица, след като получи контузия в първия мач от новия сезон срещу Евертън. Гаел Живе се очаква да играе, след като загуби зъб при победата над Норич Сити от турнира Карлинг Къп, което му донесе известен дискомфорт. Освен това Кейт Андрюс е с лека травма и ще пропусне срещата с лондончани.

Тимът на Арсен Венгер започна добре новия сезон в Англия, като след двата кръга е записал победа и равенство, което му отрежда втората позиция във временното класиране(само на 2 точки от лидер Челси). Арсенал успя да вземе с късмет точка при гостуването си на "Анфийлд" в първия кръг на шампионата, когато вратаря на мърсисайдци Пепе Рейна допусна грешка и си отбеляза автогол в последните минути на двубоя. Преди седмица пък лондончани постигнаха изразителна победа с 6:0 над новака Блекпул, който изненада с представянето си в пилотния кръг на надпреварата. Успеха над мандарините повиши самочувствието на играчите, които намериха добри доказателства, че могат да се конкурират с големите отбори.

"Мисля, че младите играчи порастват и вече имат опит. Арсен работи с тях от дълго време и ги познава перфектно, и знае какво да очаква от тях по време на сезона. Това ми дава увереност, че можем да постигнем нещо този сезон. Моето мнение е, че ако погледнем точките от миналия сезон бяхме наистина близо, но се дадохме лесно на Челси и Манчестър Юнайтед. Иска ми се да видя този сезон, че вече можем да конкурираме всички големи отбори," заяви атакуващия полузащитник на Арсенал Андрей Аршавин.

Мениджърът на Арсен Венгер ще може да разчита отново на халфа Денилсон. Централният полузащитник Лурант Косчелни отново ще е на разположение след като трябваше да изтърпи наказанието си за една среща заради червения си картон в срещата с Ливърпул. Новото попълнение на артилеристите Себастиан Скилачи не се очаква да вземе участие на Иууд Парк. Самир Насри (коляно), Никлас Бендтнер (разстежение) и Арън Рамзи (счупен крак) са аут за двубоя с Блекбърн.

Мисля, че Арсенал ще са достатъчно уверени във възможностите си след изразителната победа над Блекпул, докато Блекбърн ще се опитат да се възстановят от загубата от Бирмингам през миналия уикенд. Въпреки, че Роувърс успяха да победят Арсенал през миналия сезон, не смятам, че това може да се случи този път.

Прогноза: Блекбърн - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

31 юли Сидни ФК - Блекбърн 1:2 (Приятелски мач)
07 август Хартс - Блекбърн 1:1 (Приятелски мач)
14 август Блекбърн - Евъртън 1:0 (Висша лига)
21 август Бирмингам - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
24 август Блекбърн - Норич 3:1 (Карлинг Къп)

Арсенал:

31 юли Арсенал - Милан 1:1 (Приятелски мач)
01 август Арсенал - Селтик 3:2 (Приятелски мач)
07 август Легия Варшава - Арсенал 5:6 (Приятелски мач)
15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 август Арсенал - Блекпул 6:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Арсенал

108 мача
26 победи за Блекбърн
30 равенства
52 победи за Арсенал
Голова Разлика: 200:134 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 5.50
Равен - 4.00
Арсенал - 1.61

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145