Арсенал ще търси първата си победа срещу Блекпул


П. Пенков

Арсенал ще търси първата си победа срещу Блекпул

Арсенал - Блекпул
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 21.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

В първа среща от 2-я кръг на английската Висша лига Арсенал приема на своя "Емирейтс Стейдиъм" тима на Блекпул, който очарова с представянето си в пилотния кръг на кампанията. Преди седмица артилеристите успяха да си тръгнат с точка от "Анфийлд" в мач изпълнен с много емоции. През първата част на двубоя и двата тима бяха равностойно, но в края на полувремето мърсисайдци останаха с човек по-малко, след като новото им попълнение Джо Коул получи директен червен картон поради грубо нарушение срещу Лаурент Косчиелни. Само минута след началото на втората част, след груба грешка на защитата на Арсенал, Давид Н'Гог изведе тима си напред в резултата. Като всичко изглеждаше загубено за лондончани грешка на Пепе Рейна им позволи да си тръгнат с точка от Ливърпул.

В първия мач на Арсенал пред собствена публика от новата кампания в играта се очаква да се включаат капитана Сеск Фабрегас, нападателя Робин ван Перси, халфа Алекс Сонг и защитника Йоан Джуру. Въпреки това, новото попълнение на лондончани Лаурент Косчиелни ще пропусне двубоя поради наказание, а бразилския полузащитник Денилсон има проблеми със стомаха си. Крилото на тима Самир Насри ще бъде извън терените за около месец поради контузия, докато младока Емануел Фримпонг вероятно ще пропусне по-голямата част от сезона поради разтежения. Никлас Бендтнер и Арън Рамзи също остават аут за двубоя с Блекпул поради травми.

Новаците във Висшата лига Блекпул започнаха очароващо кампанията си в елита на Англия, като победиха Уигън като гост с впечатляващото 4:0. Това стана факт благодарение на правилната тактика на мениджъра Йън Холоуей, като през цялото време Блепул успяваха да матират защитата на латикс. Тази победа значително ще повиши самочувствието на играчите в срещата им срещу Арсенал на Емирейтс.

Израелският защитник на мандарините Декел Кейнан има шанс да направи дебюта си с оражневата фленелка срещу Арсенал в събота. Вратарят на тима Пол Рачубка е аут поради оперативна намеса на коляното му, както и нападателя Джейсън Еуел. Кейт Саутърн, Луйс Алмонд и Били Кларк пък са дългосрочно отсъстващи.

Мисля, че Блекпул ще са изключително мотивирани от победата си преди седмица при старта им в елита на английското първенство, като ще успеят да измъкнат точка от Емирейтс.

Прогноза: Арсенал - Блекпул 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

27 юли Нойсидл - Арсенал 0:4 (Приятелски мач)
31 юли Арсенал - Милан 1:1 (Приятелски мач)
01 август Арсенал - Селтик 3:2 (Приятелски мач)
07 август Легия Варшава - Арсенал 5:6 (Приятелски мач)
15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)

Блекпул:

20 юли Акрингтън - Блекпул 1:2 (Приятелски мач)
22 юли Килмарнък - Блекпул 2:2 (Приятелски мач)
27 юли Крю Александра - Блекпул 1:0 (Приятелски мач)
31 юли Бристол Сити - Блекпул 2:0 (Приятелски мач)
14 август Уигън - Блекпул 0:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Блекпул

55 мача
29 победи за Арсенал
13 равенства
13 победи за Блекпул
Голова Разлика: 107:69 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.16
Равен - 7.00
Блекпул - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148