Помпи излиза за честта си срещу Болтън


.

Помпи излиза за честта си срещу Болтън

Болтън - Портсмут
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 24.04.2010
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

В двубой от 36-ят кръг на английската Висша лига тима на Болтън приема на "Рийбок Стейдиъм" гостите от Портсмут. Домакините може да се каже, че са си осигурили място в елита на Англия и през следващия сезон, след като в момента се намират на 14-та позиция в таблицата с актив от 35 точки, със седем точки повече от зоната на изпадащите. През сезона водени от Оуен Койл тима регистрира общо 9 победи, 8 равенства и 18 загуби. В последните два изиграни кръга от шампионата те записаха минимална загуба с 1:0 при гостуването си на Челси, който са главни претенденти за титлата през тази кампания, а през последния уикенд тима на Болтън успя да спечели гостуването си на Стоук Сити с 2:1. След днешният мач срещ Помпи на тима остава само една среща до края на сезона и тя ще бъде домакинство на Бирмингам.

Мениджърът на домакините Оуен Койл може да заложи на Владимир Уейс в титулярната листа. Крилото на Словакия, който е под наем от Манчестър Сити, помогна на състава да извоюва жизненоважната си победа при гостуването им на Стоук. Андри О'Брайън, Рикардо Фулър и Крис Башам могат да бъдат на разположение на срещата, след като прекараха контузии.

Техните съперници Портсмут заемат последната позиция в класиране с 15 точки и със сигурност от другия сезон ще играят в Чемпиъншип. Тима все още има шанс да запише името си в историята на Англия, след като има шанс да спечели ФА Къп, където на финала ще срещне Челси. Дори и да спечелят тима на Помпи няма да може да играе догодина в Лига Европа, тъй като в момента клуба се намира в администрация и няма да получи лиценз за европейските клубни турнири. Така мястото за Лига Европа ще се присъди на 7-ят в класнирането на Премиершип. Досега през сезона Помпи регистрираха общо 6 победи, 6 равенства и 23 загуби. В последният изигран мач те записаха поражение у дома с 1:2 от Астън Вила.

Госите няма да може да разчитат на контузенто трио - Надир Белхадж, Джейми О'Хара и Тал Бен Хайм. Лявото крило Белхадж е аут поради разтежение, докато контузиите на останалите два се задълбочават. Защитникът Стийв Финан се завръща, но може би ще започне от резервната скамейка, а титуляр ще излезе Лени Соа. Португалският защитник Рикардо Роча също е възстановен, докато Фредерик Пикеон ще води атаката на тима, след като не игра в последната среща, тъй като беше във Франция. Дългосрочно отсъстващи са Херман Хрейдърсон и Дани Уебър.

Портсмут показват невероятен хъс и желание за игра с оглед ситуацията, в която изпадна клубът и показват, че имат силен дух и дори ще играят на "Уембли" във финала за ФА Къп срещу Челси. Ако не бяха отнети точки от актива на Помпи, те щяха да имат реални шансове за спасение, но сега ще играят само за честта си.

Прогноза: Болтън - Портсмут 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:

20 март Евъртън - Болтън 2:0 (Висша лига)
27 март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
03 април Болтън - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
13 април Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
17 април Стоук Сити - Болтън 1:2 (Висша лига)

Портсмут:

27 март Тотнъм - Портсмут 2:0 (Висша лига)
03 април Портсмут - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
11 април Тотнъм - Портсмут 0:2 сл. прод. (ФА Къп)
14 април Уигън - Портсмут 0:0 (Висша лига)
18 април Портсмут - Астън Вила 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Болтън - Портсмут

71 мача
32 победи за Болтън
17 равенства
22 победи за Портсмут
Голова Разлика: 116:87 за Болтън

През този сезон:

12 септември 2009 Портсмут - Болтън 2:3 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Болтън - 1.53
Равен - 4.00
Портсмут - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
35