Кой ще се изправи срещу Челси във финала на ФА Къп?


.

Кой ще се изправи срещу Челси във финала на ФА Къп?

В полуфинален сблъсък от турнира за Купата на футболната асоциация в Англия тима на Тотнъм се изправя на "Уембли" срещу изпадащия Портсмут. Победителят от този двубой ще срещне на финала тима на Челси, който вчера успя да победи категорично Астън Вила с 3:0. "Шпорите" стигнаха до този етап на надперата, след като победиха Фулъм у дома с 3:1, след преиграване. Момчетата на Хари Реднап изглежда, че ще трябва да се борят на два фронта, след като изявиха претенции за финиширане в четворката на Англия и така да си осигурят правото да играят в Шампионската лига през следващия сезон. В последният кръг от първенството тима загуби с 3:1 при гостуването си на Съндърланд, но все още има шансове за Топ 4.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап ще трябва да изчака късните фитнес-тестове на няколко свои играчи, преди да разбере дали те ще могат да играят в полуфинала за ФА Къп срещу Портсмут. Централните бранители Майкъл Доусън и Ведран Чорлука са с проблеми в глезена, докато Кайл Уолкър и Юнес Кабул нямат право да играят в мача на "Умебли". Полузащитникът на "шпорите" Том Хъдълстоун, който може да играе и като бранител, продължава да е с болки в глезена на единия крак.Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг, който се бори с хронична травма в коляното и който не е играл от февруари, може да започне мача с Помпи.

Днешните им съперници Портсмут официално ще напуснат елита на Англия в края на този сезон, след като тима воде от Аврам Грант се намира на последната 20-та позиция във временното класиране с актив от 14 точки. Досега през кампанията те записаха общо 6 победи, 5 равенства и 22 загуби. В последният изигран кръг от първенстовото помпи записаха нулево равенство у дома срещу Блекбърн. Въпреки това Аврам Грант е готов да се отдаде на Портсмут и през следващия сезон. Израелският специалист е готов да откликне на апела на Андрю Андронико за стабилитет в тима и да остане на "Фратън Парк" и следващия сезон.

Символичният гост в този двубой няма да може да разчита на своя израелски бранител Тал Бен Хайм. Освен това стана ясно, че Херман Хрейдарсон и Дани Уебър ще бъдат аут за около половин година. Надир Белхадж, Марк Уилсън и Папа Буба Диоп ще минат късен фитнес-тест пред сблъсъка с "шпорите". Добрите новини за мениджъра Аврам Грант обаче са, че Рикардо Роча, Томи Смит и Джон Утака подновиха тренировки.

Не бих рискувал с прогнозирането на точен знак затова предпочитам да заложа на головата фиеста.

Прогноза: Тотнъм - Портсмут над 2,5 гола

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31