Юнайтед ще задържи рекордите срещу Арсенал


И. Ангелов

Юнайтед ще задържи рекордите срещу Арсенал

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 19.11.2016г.
Час: 14:30
Съдия: Андре Маринър

Манчестър Юнайтед и Арсенал се срещат с доста проблеми в съставите си в един от най-високо профилните мачове в сезона на английския футбол. Проблемите на домакините са най-вече в защита, но наказанието на Ибрахимович и неяснотите покрай Уейн Рууни може да доведат до разконцентрация и в предни позиции.

Арсен Венгер и неговите момчета се изправят срещу няколко негативни рекорда, които следва да бъдат изтъкнати. Жозе Моуриньо никога не е губил мач срещу Арсен Венгер при 14 сблъсъка между двамата мениджъри в първенство. Още повече, Арсенал не е вкарвал гол на Специалния от 2007-ма година. 

Макар да се очаква отслабената защита на домакините със сигурност да допусне гол през Де Хеа, Юнайтед може да се похвали и с друг невероятен рекорд, след като освен че Венгер не е побеждавал Моуриньо никога, той не е постигал и победа на "Олд Трафорд" от 2006-та година.

Формата на гостите предполага добър шанс за подобряване на всички от горните обстоятелства. С 12 победи от 16-те си последни мача "артилеристите" показват изключителен футбол, като намалиха оборотите едва в последните 3 кръга, в които допуснаха равенства срещу Мидълсбро и Тотнъм.

Откъм състави, Андер Ерера се връща за домакините след наказание, което го остави извън победата над Суонзи Сити с 3:1 в последния кръг. Златан Ибрахимович обаче събра 5 жълти картона и ще отсъства. Неясно е здравословното състояние на Рууни, който получи проблем в коляното и е под въпрос, а и изникна медиен скандал с името му след дадения ден почивка на националите на Англия.

В защита проблемите на "червените дяволи" не са малко с оглед дълготрайната контузия на Ерик Баили, който се нарежда до Антонио Валенсия и Крис Смолинг в лазарета. На практика Юнайтед не може да разчита на никой от четиримата си титулярни защитника, тъй като и Люк Шоу е поставен под въпрос след контузия.

Арсенал получи лоши новини за Ектор Белерин, който изглежда ще пропусне около месец игра с контузия. С липса на типичен десен бек това оставя зона, която опонента може да експлоатира, като се предполага, че Роб Холдинг или Шкодран Мустафи могат да поемат ролята на испанеца. Аут са още Касорла, Перес, Мертезакер, Уелбек и Акпом.

В атака притесненията за относно състоянието на Алексис Санчес. След получена травма той игра за Чили във вторник и вкара на два пъти преди да бъде заменен. Състоянието му ще бъде преценено непосредствено преди срещата, а в случай на негово отсъствие Оливие Жиру показа, че е готов за игра. 

Традиционно това е един от изпълнените с най-много агресия и голове двубои във Висшата лига, а с оглед на рехавата защита на домакините и головата заплаха при Арсенал със сигурност ни очаква зрелище. Жозе Моуриньо ще разчита на опита на някои от своите играчи в тези срещи и желанието на младите в състава да се докажат в отсъствието на Ибрахимович, като ще се надява да съхрани рекорда си срещу Арсен Венгер.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

23 октомври Челси - Манчестър Юнайтед 4:0 (Висша лига)
26 октомври Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Манчестър Юнайтед - Бърнли 0:0 (Висша лига)
03 ноември Фенербахче - Манчестър Юнайтед 2:1 (Лига Европа)
06 ноември Суонзи - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)

Арсенал:

22 октомври Арсенал - Мидълзбро 0:0 (Висша лига)
25 октомври Арсенал - Рединг 2:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Съндърланд - Арсенал 1:4 (Висша лига)
01 ноември Лудогорец - Арсенал 2:3 (Шампионска лига)
06 ноември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

223 срещи
94 победи за Манчестър Юнайтед
49 равенства
80 победи за Арсенал
Голова Разлика: 341:315 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
356