Федерер си стегна багажа от турнира в Индиън Уелс


.

Федерер си стегна багажа от турнира в Индиън Уелс

Маркос Багдатис хвърли бомбата на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд от 4,5 млн. долара, отстранявайки световният номер 1 Роджър Федерер с 5:7, 7:5, 7:6(4). Двубоят предложи много качествен тенис и страхотни разигравания, като швейцарецът имаше всички шансове да излезе краен победител от него, но пропиля цели три мачбола, от което се възползва номер 27 в основната схема на надпреварата Маркос Багдатис и след точно 2 часа и 22 минути кипареца постигна една от най-големите победи в кариерата си.

Преди тази среща двамата се бяха изправяли един срещу друг шест пъти, като във всичките мачове победител бе Роджър Федерер, но сега швейцарецът допусна да бъде победен от Багдатис и напусна надпреварата в Индиън Уелс, която е една от любимите му, след като е триумфирал с титлата цели три пъти.

"Очевидно седем е любимото ми число", заяви победителят след края на мача. "Не знам какво да кажа. Много се радвам. Постигнах изумителна победа", каза още Багдатис.

Следващият противник на Багдатис ще бъде испанеца Томи Робредо, който размаза израелеца Дуди Села в два сета, в отделните части 6:3, 6:0.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
213