Клейбанова прекърши Пиронкова на турнира в Индиън Уелс


.

Клейбанова прекърши Пиронкова на турнира в Индиън Уелс

Цветана Пиронкова отпадна във втори кръг на силния турнир в Индиън Уелс с награден фонд $4,500,000, след като претърпя поражение в три сета от рускинята Алиса Клейбанова, в отделните части 6:7(5), 6:3, 6:1. Българката имаше възможности да спечели този двубой, но не се възползва от шансовете си и загуби от 27-ата в Световната ранглиста тенисистка. Това беше пето поредно отпадане на пловдивчанката във втори кръг на този престижен турнир.

Мачът започна с пробив и преднина от 2:0 гейма за Клейбанова, но невероятната игра на Цвети Пиронкова доведе до четири поредни гейма в сметката на българката. Тя обаче не успя да задържи преднината си и малко по-късно рускинята изравни резултата 4:4. Цветана пропусна уникална възможност да затвоти първия сет при 6:2 в своя полза. Тогава първата ракета на България имаше конфортната преднина от 0:40 в подаването на Клейбанова, но изтърва трите сетбола, след това не съумя да оползотвори още едно предимство и в крайна сметка тайбрека трябваше да определи победителката от първия сет.

Родената в Пловдив тенисистка поведе с 6:3 в тайбрека, с което си спечели нови три сетбола, но Клейбанова спечели следващите две точки за 6:5 и изглеждаше, че Пиронкова отново ще изтърве множество сетболи, което можеше да доведе до сет в полза на рускинята. Българката обаче успя да спечели последната седма точка, а с това и първата част, продължила 1 час и 13 минути игра.

Цеци Пиронкова започна по великолепен начин втората част, повеждайки с 3:1 гейма, но след това българската тенисистка получи необясним срив в играта си, което позволи на Клейбанова да спечели следващите пет гейма и резултата в сетовете беше изравнен.

Алиса Клейбанова поведе с ранен пробив и 2:1 в третата и решителна част, което тотално прекърши съпротивата на Пиронкова, която до края на мача не успя да запише нов гейм в своята сметка и след близо три часа здрава битка на корта 20-годишната рускиня се поздрави с уепха.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
225