Nissan ще прекрати производството на емблематичния GT-R


Н. Гавазов

Nissan ще прекрати производството на емблематичния GT-R

Японската компания Nissan ще прекрати производството на известния спортен автомобил GT-R през 2025 г., потвърди предишните слухове продуктовият директор на марката Пиер Луан .

"Продаваме тази кола от 17 години и ще се радваме да я продадем още толкова, но регулаторите ни създават проблеми“, цитира Top Gear думите на Луан. Така през последните години продажбите на Nissan GT-R бяха забранени в различни страни поради несъответствие с местните регулаторни изисквания.

Остава да видим дали линията GT-R ще продължи и в бъдеще. Един от вариантите за развитие на автомобила е концепцията на екстремния електрически автомобил Hyper Force, представен на изложение в Япония през октомври миналата година.

Nissan GT-R в купето R35 беше представен през декември 2007 г. Колата се оказа невероятно балансирана и ефективна и бързо спечели популярност по целия свят - за 17 години бяха продадени повече от 40 хиляди GT-R. През март 2024 г. Nissan представи обновена версия на GT-R с 608 конски сили. Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди и е в състояние да достигне скорост от 328 км/ч.

  Сподели
68