Тейлър Фриц: Тези две седмици бяха незабравими за мен


Н. Гавазов

Тейлър Фриц: Тези две седмици бяха незабравими за мен

Американският тенисист Тейлър Фриц постигна значителен успех за тениса на САЩ, като стана първият американец, достигнал до финал на турнир от Големия шлем от 2009 г. насам. Въпреки това, 12-тият поставен не успя да се пребори за титлата срещу Яник Синер, който го победи в три сета с 6:3, 6:4, 7:5. Макар и горд с постижението си, Фриц бе видимо разочарован по време на церемонията по награждаването.

"Това беше наистина невероятен турнир за мен! Първо, искам да поздравя Яник. Днес той беше просто прекалено добър и заслужено спечели титлата," сподели Фриц, отдавайки заслужено признание на своя съперник.

Фриц също така отправи специални благодарности към екипа и семейството си, включително приятелката му Морган и треньора Майкъл Ръсел, които оказаха значителна подкрепа през двете седмици на турнира. "Тези две седмици бяха незабравими за мен. Да играя финал на "Артър Аш" пред тази публика като американец е сбъдната мечта," добави той.

Въпреки разочарованието, че не успя да донесе трофея у дома, Фриц се зарече да продължи да се усъвършенства и обеща, че ще работи усилено, за да се върне отново на най-голямата сцена и да се бори за титлата. "Знам колко дълго чакате американски шампион. Съжалявам, че не успях да го направя този път, но ще се боря за тази титла."

Историческото постижение на Фриц показва, че той има потенциал да продължи да се изкачва по стълбата на световния тенис, а финалът на US Open е само началото на неговия път към още по-големи успехи.

  Сподели
16