Италианци спечелиха US Open 2024 при смесените двойки


Н. Гавазов

Италианци спечелиха US Open 2024 при смесените двойки

Италианците Сара Ерани и Андреа Вавасори победиха американците Тейлър Таунзенд и Доналд Йънг със 7:6(0), 7:5 и спечелиха титлата в турнира на смесени двойки от откритото първенство по тенис на САЩ.

Победата донесе на Вавасори и Ерани, петкратна шампионка в женските двойки, първа съвместна титла в едва третият им турнир заедно. Те играха в смесените двойки още на "Уимбълдън" и на Олимпийските игри в Париж.

Ерани и Вавасори записаха първия пробив в 11-я гейм на мача и поведоха с 6:5, след като Таунзенд изпрати бекхенд в аут. Американците обаче направиха бърз рибрейк и така се стигна до тайбрек, в който италианската двойка спечели всички разигравания.

Ерани и Вавасори, поставени под номер 3 в схемата, записаха ранен пробив във втория сет и поведоха с 3:1, но американците успяха да изравняват отново за 4:4. Новите шампиони обаче стигнаха до още един пробив в последния гейм и така се поздравиха с титлата.

Поражението във финала в Ню Йорк слага край на дългогодишното партньорство между Таунзенд и Йънг, които се познават от деца. Местните медии твърдят, че 35-годишният Йънг ще продължи кариерата си в набиращата бързо популярност разновидност на тениса - пикълбол.

  Сподели
18