Хорнър: Андрети трябва да купи съществуващ отбор


Н. Гавазов

Хорнър: Андрети трябва да купи съществуващ отбор

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър вярва, че Андрети просто трябва да купи съществуващ отбор.

Припомняме, че по-рано Майкъл Андрети се обърна към Конгреса на САЩ с молба да отмени заявката му, което силно изненада Хорнър.

Инженерът смята, че въпросът тук изобщо не е, че отборът е американски, а в бизнес модела, създаден от собствениците на Формула 1 "Либърти Медия".

"Нашите собственици са от САЩ. Колата ни има емблемите на пет компании от Fortune 500. Мисля, че не е в това, че Андрети е американец. Това е чисто бизнес моделът на Формула 1.

Спомням си, че не толкова отдавна винаги имаше два отбора в края на пелотона, които се нуждаеха от помощ и бяха несъстоятелни. Най-накрая успяхме да създадем условията, при които се създаде здравословна атмосфера във Формула 1. "Либърти" трябва да бъдат поздравени за това, защото създадоха модел, според който и най-лошият отбор от F-1 се оценява на милиард долара. Този модел е създаден от "Либърти".

Мисля, че Андрети е силно състезателно наследство. Марио е спортна легенда и, разбира се, Кадилак е основен производител на автомобили в САЩ. Вярвам, че Формула 1 каза, че ще обмисли кандидатурата им отново през 2028 г., ако дойдат със собствен двигател.

Ако Андрети иска да стане участник в шампионата, тогава най-добрият начин е да купи някой от съществуващите отбори, както в случая, когато Ауди купи Заубер. Така ще защитим сегашната стабилност“, заяви Хорнър, цитиран от ESPN .

  Сподели
84