Стана ясен първият турнир за Халеп след завръщането ѝ


Н. Гавазов

Стана ясен първият турнир за Халеп след завръщането ѝ

Двукратната шампионка от Големия шлем, бившата номер 1 в света, румънската тенисистка Симона Халеп потвърди съобщенията в медиите, че първото й състезание след дисквалификация ще бъде турнирът WTA-1000 в Маями (САЩ). Той ще се проведе от 19 до 30 март. Организаторите на състезанието предоставиха на Халеп уайлд кард.

"Имам удоволствието да ви съобщя, че след две седмици ще се върна в WTA тура, това ще се случи на турнира в Маями. Благодаря на организаторите, че ми дадоха възможност, нямам търпение да се върна на корта и самия състезателен процес. Ще се видим скоро!", написа Халеп в социалните си мрежи.

Халеп бе отстранена за четири години от CAS за нарушаване на антидопинговите правила. На Откритото първенство на САЩ през 2022 г. в тялото й беше открито забраненото вещество роксадустат. Първоначално дисквалификацията се броеше от 7 октомври 2022 г. и трябваше да продължи до 6 октомври 2026 г. Въпреки това, след обжалването на Халеп, Спортният арбитражен съд намали периода на лишаване от право на девет месеца.

  Сподели
87