Американските фигуристи ще получат златото от Пекин 2022


Н. Гавазов

Американските фигуристи ще получат златото от Пекин 2022

Изпълнителният директор на Олимпийския комитет на САЩ Сара Хиршланд съобщи, че американските фигуристи ще получат златни медали за отборното състезание на Олимпийските игри през 2022 г. в Пекин, Китай.

"Сара Хиршланд потвърждава, че е разговаряла с представители на Международния олимпийски комитет и е получила отличната новина, че скейтърите от отбора на САЩ ще бъдат наградени със златни медали за отборното състезание на Олимпийските игри в Пекин през 2022 г. Поздравяваме Евън Бейтс, Карън Чен, Нейтън Чен, Мадисън Чок, Закари Донохю, Брандън Фрейзър, Мадисън Хъбел, Алекса Книерим и Винсънт Джоу“, се казва в изявление на Олимпийския комитет на САЩ в социалните медии.

По-рано беше обявена присъдата по делото на руската фигуристка Камила Валиева. В допинг теста на спортистката от 25 декември 2021 г. е открито забранено вещество. Това стана известно на 8 февруари 2022 г., ден след края на отборния турнир на Олимпийските игри 2022 г. , където отборът на Русия зае първо място. Поради допинг разследване резултатите от турнира не бяха потвърдени.

  Сподели
140