Медведев: Ще се бия на живот и смърт


Н. Гавазов

Медведев: Ще се бия на живот и смърт

Даниил Медведев сподели мнението си за съперника си във финала на Australian Open 2024 - четвъртата ракета на света от Италия Яник Синер.

"Какво се промени в последните три мача с него? Според мен нямаше съществени тактически промени в тези три мача. Той сервираше по-често към мрежата, игра малко по-агресивно, но в същото време играе така с всички. Просто започна да играе по-добре. И трите мача бяха трудни. Два тайбрека и два три сета. Имах много шансове. Но всичко това се случи в края на сезона, когато вече не бях в 100% форма, въпреки че играех добре. Но аз бях около 97 или 96% готов, но срещу него трябва да си 100% готов.

Той играе по-добре от преди. Мисля, че започна с победата му в Канада и в края на сезона той играеше на съвсем различно ниво. Ако искам да го победя, трябва да достигна съвсем различно ниво и ще се опитам да го направя.

Надявам се, че опитът ми от финалите на Шлема ще даде някакво предимство. Сигурно няма да имам предимство по физика. Колкото до предимството в тениса, ще видим. Но последните три пъти ме победи. Надявам се този опит да ми помогне.

Първият край за всеки е различен от всичко останало. Сигурен съм, че имаше момчета, които отидоха на първия си финал и се почувстваха толкова страхотно, че успяха да го спечелят. Сигурно има и такива истории. Но за някои е психически трудно и губят. Нямам представа как ще бъде за Яник, но имам този опит. Ще направя всичко възможно. Ще се бия на живот и смърт и да видим кой ще спечели“, каза Медведев на пресконференция.

  Сподели
180