САЩ спечели Световното по хокей на лед за младежи


Н. Гавазов

САЩ спечели Световното по хокей на лед за младежи

В Швеция, на стадион "Скандинавия", завърши финалният мач от Световното първенство по хокей на лед за младежи през 2024 г., в който домакините на турнира се срещнаха с националния отбор на САЩ. Срещата завърши с победа на американците с резултат 6:2.

В 17-ата минута на първия период Гейб Перо откри резултата в мача с асистенции на Уил Смит и Рутгер Макгроарти.

В началото на вторите двадесет минути Ото Стенберг с асистенции на Матиас Хевелид и Елиас Петерсон възстанови равенството в резултата. В средата на периода Айзък Хауърд с пас на Дрю Фортескю отново изведе тима на САЩ напред. В 15-ата минута на периода Айзък Хауърд направи 3:1 с пас на Гавин Бриндли. Пет секунди преди края на периода Джонатан Лекеримяки с асистенции на Аксел Сандин-Пелики и Ноа Йостлунд намали изоставането на шведския отбор до минимум.

Във втората минута на третия игрови период Зив Буюм вкара четвъртия гол срещу домакините на турнира, използвайки асистенции на Уил Смит и Гейб Перо. Райън Леонард направи 5-2 17 минути след началото на периода. След 38 секунди Рутгер Макгроарти постави крайния резултат в мача с пас на Джими Снугеръд.

  Сподели
103