Усик към Фюри: За теб съм малък човек, но съм голям шампион


Н. Гавазов

Усик към Фюри: За теб съм малък човек, но съм голям шампион

Носителят на титлата в тежка категория на WBO/WBA/IBF/IBO Александър Усик отговори на бъдещия си опонент, световния шампион на WBC Тайсън Фюри, когато той отново сравни габаритите на двамата боксьори.

 "Да, аз съм малък човек. За теб аз съм малък човек, но съм голям шампион“, обърна се украинецът към британеца.

Нека припомним, че по-рано Александър каза, че е психически подготвен за конфронтация с Тайсън. Преди това, по време на дуел на погледи, Усик и Фюри се сблъскаха с чела и започнаха да се блъскат. Тайсън също по характерния си начин започна да обижда украинския шампион.

Битката между Усик и Фюри за титлата абсолютен шампион в тежка категория ще се проведе официално на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия.

Първоначално бе планирано събитието да се проведе на 23 декември. По-късно обаче стана ясно, че "Циганският крал“ няма да има време да се подготви за това време след битката с Франсис Нгану в края на октомври.

Фюри победи Нгану с разделено съдийско решение. Беше съобщено, че британецът е получил две порязвания в битка с бившия шампион на UFC.

Усик проведе последната си битка на 27 август във Вроцлав, Полша. Украинецът нокаутира Даниел Дюбоа в 9-ия рунд и защити шампионските си титли.

  Сподели
164