Аръм: Фюри ще е в добра форма срещу Усик


Н. Гавазов

 Аръм: Фюри ще е в добра форма срещу Усик

Ръководителят на промоутърската  компания Top Rank Боб Аръм коментира предстоящата обединителна битка за титлата абсолютен шампион в тежка категория между световния шампион на WBO/WBA/IBF/IBO Александър Усик и носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри.

"Битката на Фюри с Усик ще бъде напълно различна от битката на Тайсън с Нгану. Мисля, че Тайсън ще бъде много по-добре подготвен за битката с Усик, отколкото за Нгану.

Имам голямо доверие на Тайсън Фюри. Той е страхотен боксьор и ще бъде в по-добра форма срещу Усик. Наистина вярвам, че Фюри срещу Усик ще бъде класическа битка", заяви Аръм.

Битката между Усик и Фюри за титлата абсолютен шампион в тежка категория ще се проведе официално на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия.

Първоначално бе планирано събитието да се проведе на 23 декември. По-късно обаче стана ясно, че "Циганският крал“ няма да има време да се подготви за това време след битката с Франсис Нгану в края на октомври.

Фюри победи Нгану с разделено съдийско решение. Беше съобщено, че британецът е получил две порязвания в битка с бившия шампион на UFC.

Усик проведе последната си битка на 27 август във Вроцлав, Полша. Украинецът нокаутира Даниел Дюбоа в 9-ия рунд и защити шампионските си титли.

  Сподели
138