Рубльов и Хачанов продължават, Синер се оттегли


Н. Гавазов

Рубльов и Хачанов продължават, Синер се оттегли

Андрей Рубльов стана едва четвъртият тенисист през годината, който достигна до границата от 20 победи в турнирите от сериите Мастърс 1000, след като надделя над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на надпреварата с награден фонд 5,8 милиона евро в зала в Париж.

Поставеният под номер 5 руснак пласира 18 печеливши удара и допусна само 4 непредизвикани грешки в 65-минутния двубой и за 12-и път през сезона влиза сред осемте най-добри в състезание от Тура.

Той записа 20-и успех в 27 мача от веригата, като само Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) с по 25 и Яник Синер (Италия) с 21 имат повече победи от него в сериите през 2023 година.

За място на полуфиналите Рубльов ще срещне 13-ия в схемата Алекс де Минор (Австралия), който продължава напред без игра след отказване на четвъртия в света Синер.

Мачът на италианеца от втория кръг на надпреварата срещу американеца Макензи Макдоналд (6:7(6), 7:5, 6:1) завърши в 2:37 часа сутринта, а той трябваше да излезе отново на корта срещу Де Минор в около 18:00 часа днес след само 15 часа почивка между срещите си.

Още след двубоя с Макдоналд на пресконференцията италианецът намекна, че може да се откаже.

"Ситуацията не е идеална. Не е хубаво да се играе до толкова късно. Утре, след като се събудя, ще реша дали да играя", заяви Синер.

В руския сблъсък Карен Хачанов преодоля Роман Сафиулин с 4:6, 6:4, 6:2. Този двубой продължи 2 часа и 7 минути.

  Сподели
224