Зверев: Днес ми сритаха задника


Н. Гавазов

Зверев: Днес ми сритаха задника

Тенисистът от Германия Александър Зверев коментира поражението от норвежеца Каспер Рууд в полуфиналния мач на Ролан Гарос с резултат 3:6, 4:6, 0:6.

"Още един полуфинал. Много съм разстроен днес. Можеш да загубиш, но днес изобщо нямах игра. За разлика от предишни мачове. Той игра добре, а аз - доста под средното ниво.

Не искам да омаловажавам заслугите му, но да, имах известни трудности. Имаше един проблем, а с такъв съперник трябва много да бягаш, да се бориш. Както и в предишния мач, те бяха много сходни. И не можах да го направя. Всичко се нареди в негова полза.

Каквото, такова. Ако можех да направя брейк във втория сет, може би мачът щеше да бъде обърнат. Но не използвах тези шансове и тогава стана трудно. Разбира се, исках да стигна до финала. Гледах на това като на страхотна възможност. Но днес той бе много по-добър от мен и ето го резултатът.

Последните две седмици играх точно както преди година. До ден днешен. И днес пак бе трудно, но първите пет мача бяха страхотни.

Много съм мотивиран и решен да достигна следващото ниво. След днешния ден ми е трудно да говоря за това, защото днес ми сритаха задника. И не играх така, както исках.

Но знаете моята цел. Радвам се, че толкова бързо достигнах такова ниво след контузията. Обикновено отнема повече време. Стигнах до полуфиналите на Големия шлем, което е плюс. Пропуснах шанса си, но такъв е животът. Да продължим напред“, заяви Зверев.

  Сподели
150