Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос"


Н. Гавазов

 Димитров се класира за третия кръг на

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис след като се наложи над Емил Руусувуори от Финландия със 7:6(4), 6:3, 6:4. Двубоят продължи 2:44 часа.

Димитров започна силно и поведе, но допусна изравняване за 2:2. Българинът сервираше за сета при 5:4, но Руусувуори върна и този пробив. В последвалия тайбрек по-класният тенисист беше първата ни ракета, който след 2:3 точки спечели пет от оставащите шест разигравания.

В следващата част Емил започна с брейк, който обаче веднага беше върнат от българина. Той направи още един за 3:1. В осмия гейм Димитров пропиля три сетбола при сервис на съперника. При 5:3 успя да затвори частта при общо шестата си възможност, когато вкара чудесен сервис по диагонала, който Руусувуори не успя да върне в корта.

В третия сет Григор проби за 2:1, но съперникът направи рибрейк при 3:3. Последва дълъг гейм, в който в край сметка Димитров пак проби след форхенд в аут на съперника. Веднага след това българинът затвърди с игра на нула. При 5:4 Гришо сервираше за победата и го направи на нула, продължавайки в следващия кръг.

  Сподели
208