Ломаченко спорно загуби от Хейни


Н. Гавазов

Ломаченко спорно загуби от Хейни

В Лас Вегас, Невада, САЩ, се проведе боксова вечер, основното събитие на която бе битката за титлата абсолютен световен шампион в лека категория между Девин Хейни (29-0-0,15 КО) и Василий Ломаченко (17-2, 11 КО) .

В първия рунд и двамата боксьори се изучаваха, редувайки се да заемат центъра на ринга, но в последните секунди украинецът се опита да атакува, държейки противника в ъгъла. След първата почивка боксьорите продължиха в същия дух. Ломаченко натисна повече, но като цяло битката протече равностойно.  

В третия триминутен период Хейни получи устно предупреждение за удар в тила, а след това и добър удар към Василий, на който веднага отговори с поредица от удари.

Четвъртият рунд бе първият, в който видяхме падане, но то не беше падане след удар, а след странна борба в клинча. Съдията на ринга дори не разбра как да реагира на това, просто вдигна и двамата спортисти от пода. В петия рунд Ломаченко отново падна, но отново не бе в резултат на удар от съперник.

Ломаченко удари Хейни с добър ляв удар в средата на шестия рунд, но той сякаш не забеляза това, отговаряйки с удара си в края на периода. Седмият Василий започна с атака, която накара публиката да ахне, но изглежда това не повлия по никакъв начин на Хейни. Девин продължи да отправя единични силови удари.

В осмия рунд Хейни удари рамото си в торса на Ломаченко, карайки последния да рухне обратно на ринга. Като цяло този кръг не беше толкова зрелищен, колкото предишните.

Но изглежда, че това беше затишие преди следващия, в който и двамата бойци се опитаха да се покажат и нанесоха удари. Ломаченко работеше бързо и здраво, Хейни от време на време, но силно. Един от левите удари на Ломаченко попадна в главата на съперника.

Финалните рундове започнаха много интересно. Ломаченко вдигна на крака залата, която вече видя падането на Хейни, но американецът успя да се изправи на крака и дори почти да изравни ситуацията до гонг. Предпоследният триминутен период също започна с точен удар на Василий, който в крайна сметка отново не успя да надгради успеха си, въпреки че този път Хейни явно бе "загубен" и просто искаше да изчака края на рунда.

В последния рунд Ломаченко премина в атака, в момент, когато Девин се опита да контрира. Но като цяло 12-ият кръг беше разочароващ, защото всъщност нищо интересно не се случи в него, всички опити на боксьорите да нанесат последния удар бяха напразни.

Въпреки че изглеждаше, че Ломаченко трябваше да спечели тази битка, и тримата рефери на битката дадоха победата на Хейни: 116-112, 115-113, 115-113, което предизвика освирквания от залата.

  Сподели
77