Пике-младши: Renault ме третираха като куче


Н. Гавазов

Пике-младши: Renault ме третираха като куче

Бившият пилот от Формула 1 Нелсън Пике -младши се оплака от бившия шеф на Renault Флавио Бриаторе, говорейки за ситуацията с прекратяването на договора.

"След като завърших втори на Гран при на Германия през 2008 г., шефът на Renault Флавио Бриаторе започна да оказва голям натиск върху мен, докато не се стигна до този уикенд в Сингапур. Притиснаха ме психологически до стената и нямах изход.

Останах през 2009 г., след което анулираха договора ми и казаха, че Ромен Грожан ще заеме моето място. Казах: "Не можеш да направиш това“, но те не се интересуваха, държаха се с мен като с куче. Тогава казах: "Добре, след като ме гоните, смятайки ме за боклук, трябва да изчистим всичко“, и тогава всички разбраха за тази история с Маса“, цитира Racingnews365 думите на Пике.

Напомняме, че по време на Гран при на Сингапур през 2008 година Пике-младши се блъсна нарочно в стената, за да помогне на съотборника си Фернандо Алонсо да спечели състезанието. В крайна сметка Люис Хамилтън измести Фелипе Маса с една точка в генералното класиране.

  Сподели
283