Лейкърс победи Минесота и се класира за първия кръг на плейофите


Н. Гавазов

 Лейкърс победи Минесота и се класира за първия кръг на плейофите

В Лос Анджелис (САЩ), на "Крипто.ком. Арена" се проведе плей-ин мачът от Западната конференция, в който Лос Анджелис Лейкърс прие Минесота Тимбъруулвс. Срещата завърши с победа на домакините със 108:102 след продължение.

Най-резултатен играч в срещата бе четирикратният шампион на НБА ЛеБрон Джеймс. Днес той записа 30 точки, 10 борби и 6 асистенции. Друг лидер на отбора Антъни Дейвис отбеляза 24 точки, 15 борби, три блокади и две отнети топки. Отлична игра направи германският пойнтгард Денис Шрьодер. На сметката му са 21 точки, включително тройка за 1.4 секунди преди края на редовното време.

Гардът на Минесота Майк Конли направи страхотен мач. Той отбеляза 23 точки и три отнети топки. В края на редовното време Майк отбеляза три наказателни удара, които изпратиха мача в продължения. Карл-Антъни Таунс също направи добър мач. Той отбеляза дабъл-дабъл: 24 точки и 11 борби.

Така Лейкърс се класира за плейофите и ще играе с Мемфис Гризлис в първия кръг. Минесота ще се изправи срещу победителя от Ню Орлиънс Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър за последния поставен в плейофите.

  Сподели
188