Южноамерикански футболен шеф изнудвал ФА


Н. Гавазов

Южноамерикански футболен шеф изнудвал ФА

Ден преди изборите за президент на ФИФА, скандалите вътре в организацията продължават да набират скорост, след като днес стана ясно, че главата на южноамериканската футболна конфедерация парагваеца Николас Леос е поискал турнира за Купата на Англия да носи неговото име. Като отплата, босът е обещал на англичаните да подкрепи с гласа си тяхната кандидатура за домакинство на Мондиал 2018. Тази информация бе разпространена официално до медиите и е част от отчета на Футболната асоциация на Англия (ФА).

Оказва се обаче, че чиновниците във ФА се поддали на изкушението, но преминали на компромисен вариант - в чест на Леос да бъде преименувана Купата на Англия за инвалиди. По-нататъшно развитие обаче темата не е получила и в крайна сметка идеята не се реализира.

Отчетът на ФА е съставен по отношение на обвиненията на няколко члена от ФИФА в корупция, като се цитира източник, който настоявал на Леос да бъде дадено рицарско звание, но доказателства, че самият шеф на южноамериканския футбол иска това няма.

 

  Сподели
166