Алкарас ще играе с Медведев на финала на Индиън Уелс


Н. Гавазов

Алкарас ще играе с Медведев на финала на Индиън Уелс

Испанският тенисист Карлос Алкарас достигна до финала на турнира в Индиън Уелс. В полуфиналната фаза той победи италианеца Яник Синер с резултат 7:6 (7:4), 6:3.

Продължителността на срещата бе 1 час 54 минути. През това време Алкараа направи пет ининга, допусна една двойна грешка и реализира две от шестте точки за пробив.

На финала на турнира Алкарас ще играе с руския тенисист Даниил Медведев, който победи в полуфиналния си мач американеца Франсис Тиафо със 7:5, 7:6 (7:4).

Ако спечели титлата в Индиън Уелс по-късно днес, Алкарас ще си върне първото място в световната ранглиста за мъже. В момента на върха е сърбинът Новак Джокович, който пропуска американския тур заради отказа му да се ваксинира против Ковид-19.

"Яник е страхотен тенисист и благодарение на него аз също вдигам нивото в мачовете ни. Доволен съм от днешната победа и най-вече от начина, по който се измъкнах от сетбола в първата част", заяви испанецът след двубоя.

Турнирът в Индиън Уелс е от 8 до 19 март. Общият награден фонд на състезанието е $17,6 млн. Настоящият победител в турнира е Тейлър Фриц.

  Сподели
153