България загуби от Гърция в тенис турнира Юнайтед Къп


Н. Гавазов

България загуби от Гърция в тенис турнира Юнайтед Къп

Отборът на България загуби от Гърция с 4:1 в тенис турнира Юнайтед къп в Пърт.

В мача на първите ракети при жените Виктория Томова падна с 3:6, 2:6 от шестата в световната ранглиста Мария Сакари. Двубоят продължи 88 минути.

Томова проби за 2:1 в първия сет и това беше единственият момент в мача, в който водеше. Софиянката допусна общо четири брейка в срещата.

След това Димитър Кузманов беше категоричен срещу Михаил Перволаракис и го разгроми с 6:1, 6:1 след 65 минути игра на "РАК Арина“, за да запише почетната победа за нашия отбор. Пловдивчанинът направи пет пробива и не допусна нито един. Той вкара 56 процента първи сервис, но спечели цели 90 процента от точките при разиграването им.

На смесени двойки България беше представена от Адриан Андреев и Гергана Топалова, които отстъпиха с 4:6, 4:6 срещу Стефанос Циципас и Мария Сакари. Нашите тенисисти започнаха притеснено, но постепенно се отърсиха от напрежението и в двата сета наваксаха изоставане от 1:5 до 4:5.

Утре започва вторият мач на националите ни. На 31 декември българският отбор започва в 04:00 часа в мача срещу Белгия. Изабелла Шиникова се изправя срещу белгийката Алисон ван Айтванк, а след този мач започва срещата на Григор Димитров с Давид Гофен.

  Сподели
221