Сърбия нанесе втора загуба на България


Н. Гавазов

Сърбия нанесе втора загуба на България

Българският национален отбор по баскетбол за жени загуби от европейския шампион Сърбия с 51:79 (9:25, 7:31, 22:10, 13:13) като гост в Белград във втората си среща от група "Е“ на квалификациите за първенството на Стария континент през 2023 година. Поражението бе второ за българките от двата им изиграни мача, а сръбкините постигнаха втора поредна победа.

Борислава Христова бе най-резултатна за България с 14 точки, 2 борби и 3 асистенции. Радостина Христова завърши с 11 точки и 9 борби, а Цветомира Наумова добави 8 точки.

За Сърбия Тина Крайшник се отчете с 18 точки и 13 борби.

В неделя, 27 ноември воденият от селекционера Стефан Михайлов български състав ще гостува за третия отбор в групата – Хърватия, който има един успех и една загуба на сметката си към момента.

Последният квалификационен прозорец ще се проведе през 2023 година, когато на 12 февруари България ще приеме Сърбия, а три дни по-рано сръбкините ще бъдат домакини на Хърватия.

За Еврошампионата догодина ще се класират победителите в десетте квалификационни групи, както и четири от най-добрите втори отбори, но без тези от групи F и I.

  Сподели
96