Любимите ни кечисти от 90-те - къде са те сега?


В. Мухарски

Любимите ни кечисти от 90-те - къде са те сега?

Да гледаш кеч в България, бе едно от любимите занимания на повечето деца през 90-те години на миналия век. Не малко директорки от училища "изпищяха" от факта, че малчуганите си правеха "задушаващо тръшване" върху чиновете по време на междучасията. Други се задоволяваха просто с това да съберат най-много миришещи листчета (беше голяма мания, докато някой не пусна един слух...) със Скалата, Ледения и т.н. Къде са сега тези грамадни хора от WWF(сега WWE)? Нека разгледаме...

Винс Макмеън

Шефът! Той командваше и винаги имаше голямо самочувствие и его. Говори се, че образът, който сценаристите бяха изградили за представянето на ринга, отговарял до голяма степен на поведението на г-н Макмеън в реалния живот. Къде е той сега? До преди няколко месеца все още водеше компанията и изглеждаше по отличен начин, въпреки че е на 77 години. От скоро хвърли бомбата, като обяви, че се пенсионира. Сега компанията е в ръцете на неговия зет - Пол Майкъл Левек, известен като Трите Хикса.

Трите Хикса

Triple H отскоро води компанията и вече се радва на сериозни успехи. Според мнозина от феновете в САЩ, времето на г-н Макмеън отдавна бе минало и той трябваше да завещае компанията на Трите Хикса. До преди това, Пол Левек води успешно набиращото голяма популярност предаване за млади таланти в кеч индустрията - NXT. Там му помага неговият голям приятел - Сърцеразбивача Шон Майкълс. А иначе, за повечето фенове на кеча от 90-те е ясно, че Трите Хикса в реалния живот е женен за Стефани Макмеън - дъщерята на Винс Макмеън. Ще стигнем и до нея... Но oще малко за Трите Хикса. През март, тази година, той официално обяви край на своята кариера като кечист. Той сподели, че вече има имплантиран дефибрилатор и това е причината да сложи край на изявите си на ринга. До миналата година дори бе в болница, в много тежко състояние. Сега, обаче той се чувства добре и води успешно цялата компания.

Дуейн Джонсън - Скалата

Дали не трябваше да започнем с него? Най-високоплатеният актьор в Холивуд към този момент! "Джуманджи", "Бързи и яростни", "Круиз в джунглата“, "G.I. Joe: Ответен удар" - са само част от касовите филми, в които 50-годишният Джонсън има главна роля. Сега предстои премиерата на "Черния Адам“. През последните години, Скалата направи няколко мача на ринга, като най-запомнящи са тези срещу друга голяма холивудска звезда - Джон Сина (Главен двубой на две Кечмании). За последно се появи в епизод на "Разбиване" през 2019-та. Има слухове за евентуално завръщане за мач срещу неговия братовчед - Роман Рейнс, който в момента притежава двете най-големи титли в WWE.

Гробаря

Марк Калауей направи голяма кариера в кеча. По-известен като Гробаря, който до скоро бе активен кечист. Тази година бе приветстван в "Залата на славата" на WWE. Гробаря бе известен и със своята победна серия на Кечмания, чийто край бе сложен от бившия шампион в UFC - Брок Леснар. "Надгробен камък",
"Последно причастие", "Задушаващо Тръшване" и "Портите на Ада" са само част от арсенала на Гробаря, които се помнят и до днес.

Кейн

По сценарий - Кейн беше брат на Гробаря. Двамата имаха вражда дълго време, а после бяха и отбор. Кейн обаче направи и страхотна самостоятелна кариера, като коментаторите го наричаха - Чудовището или Голямата червена машина. Дълго време Гробаря, а после и Кейн бяха представлявани от техния баща (само в предаването) - Пол Беърър (починал през 2013-та). Къде е Кейн сега? Глен Джейкъбс, както е истинското му име, в момента е политик! През 2018-та той стана кмет на Нокс (окръг, Тенеси). Кейн може да се похвали и с няколко не лоши филма, като истински фурор направи "Виж страха" (See No Evil - 2006), последвано и от очаквано продължение.

Ледения Стив Остин

Любимец на мнозина, той дълго време беше пенсиониран кечист. Има свой подкаст, част от WWE, но от време на време с гости от други кеч компании. На последната Кечмания направи сензационно завръщане на ринга. Въпреки многото контузии, той се отчете с доста дълъг мач срещу Кевин Оуенс, завършил с победа на Стив Остин.

Хълк Хоган

Хората го свързват повече с кеча от 80-те години, но е факт, че и през 90-те се появяваше от време на време, макар точно тогава да беше зает с изяви в Холивуд. Мнението на мнозина е, че именно Хълк Хоган проправя път към Холивуд за Скалата, Джон Сина и други кечисти. Хоган продължи с кариерата си на кечист, като дълго време беше част от TNA, преди да се завърне в WWE. В момента е на 69 години и както се досещате е спрял с мачовете, като причината за това са най-вече многото контузии. Хоган прави много пари от филми, риалити шоута и най-вече - реклами. В момента припечелва от свой собствен магазин, създаден специално за феновете на кеча. Там те могат да си купят тениски, шампионски пояси и др., но лично подписани от Хълк Хоган. Както се досещете и цените не са никак евтини. Но както са казали хората - "Работи за името си, а след това името ще работи за теб".



Кърт Енгъл

Сигурно го помните. Той беше световен и олимпийски шампион по борба (наистина) и съответно се фукаше  (по сценарий) със златния си медал. Кърт Енгъл дълго време бе скаран със семейство Макмеън и съответно през 2006-та дебютира за тогавашната конкурентна федерация - TNA. Там той спечели много шампионски пояси и бе лицето на TNA. В последствие направи завръщане в WWE, последвано и от приемане в "Залата на славата". Към момента се наслаждава на семейния си живот, като до неотдавна се подвизаваше за кратко и в България. Кечистът и съпругата му осиновиха българче от Сливен. Всичко това след дълги процедури, продължили повече от година. Кърт Енгъл продължава да се появява от време на време в някои предавания, но вече залага повече на говоренето по микрофона (което също е основна част от индустрията).

Крис Джерико

Все още е кечист! В края на годината ще навърши 52 години. Той беше сред първите, които подписаха с новата федерация - AEW. Там той стана и първият световен шампион. Говори се, че той все още има добри отношения и с WWE. Има си и собствен канал в YouTube (с не малко последователи), където кани различни кечисти, а темите винаги са много интересни. 

Острието и Крисчън

Да, и двамата все още са кечисти. И двамата до неотдавна се водиха "пенсионирани", заради различни травми. Кариерата на Острието потръгна повече, тъй като той спечели не малко световни титли в WWE. В момента той продължава да има мачове в световната федерация, като в последния такъв бе в един отбор с друг ветеран - Рей Мистерио. Крисчън от своя страна на няколко пъти си тръгва и после се връща в WWE. Преди време бе подписал с TNA, след което се завърна, само за да отиде в AEW, където е и в момента.

Братята Харди

Като говорим за Острието и Кричън, няма как да не споменем и братята Харди. Джеф Харди изглежда направи по-шумна кариера. Той дори стигна до титлата на WWE преди години. Проблеми с наркотици и алкохол обаче на няколко пъти го "приземяваха", при това в най-добрите му години. В не малък период, той беше част и от TNA, където също стана световен шампион. В момента, той заедно с брат си Мат Харди са в AEW и от време на време участват в мачове. Двамата са считани за един от най-добрите отбори в кеча за всички времена.

Ракиши

Помните го. Той беше много забавен, а след броени дни ще навърши 57 години. В своята кариера, Ракиши също има преминаване в TNA, като това се случва през 2007-ма. Към момента обаче е лоялен към WWE, макар и да не излиза повече на ринга. Появява се рядко, а когато това се случи, не е за битки. От 2015-та е член в "Залата на славата", където бе съпроводен от синовете си, които в момента са известен отбор - Братя Усо. Джими и Джей са отборни шампиони. Самият Ракиши е помогнал много на българския кечист Мирослав Барняшев, по-известен като Русев. Българинът е бил в школа за таланти на Ракиши, преди да подпише с WWE.

Стефани Макмеън и Шейн Макмеън

Дъщерята и синът на Винс Макмеън не стоят далеч от бизнеса. Макар компанията да е поверена на Трите Хикса, Стефани продължава да има висока длъжност в WWE. Тя не спира да се занимава и с инициативи, извън ринга, като е част от няколко благотворителни кампании. Шейн Макмеън до неотдавна бе и активен кечист. На стари години се завърна като образ пред екрана, а до преди това бе председател на Борда на компанията. За последно Шейн участва в голямото шоу в началото на годината "Кралски грохот". В мача "Кралско меле", той се появи изненадващо, но това не се хареса на феновете, които го обвиниха, че е заел мястото на млад талант. В крайна сметка критиката към него бе доста голяма. Това го принуди да се оттегли, поне временно. Шейн е бизнесмен и има още (макар и по-малки) компании, които ръководи.

Със сигурност изпускаме още някой, който си спомняте. Така или иначе WWE продължава да функционира и до днес, макар в България гледаемостта да не е чак толкова сериозна. В САЩ обаче се провеждат по няколко шоута на седмица и залите винаги са препълнени до краен предел.

  Сподели
789