Треньор на Джошуа: Усик срещу Уайлдър ще е огромна битка


Н. Гавазов

Треньор на Джошуа: Усик срещу Уайлдър ще е огромна битка

Робърт Гарсия, който е треньор на бившия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа, сподели мнението си за възможна битка между носителя на пояса на WBO/WBA/IBF/IBO Александър Усик и Дионтей Уайлдър.

"Усик иска да се бие с Уайлдър? Това ще бъде огромна битка. Хубаво е. Това е страхотна, трудна битка. Мисля, че Усик има отлични умения, той е много труден боец. Но Уайлдър има сила, винаги трябва да се пазите от нея. Ударът винаги има един последен шанс, шанс да нанесе един удар. Продължава от първия до 12-ия рунд“, заяви Гарсия.

"Фюри обаче бе достатъчно умен, за да избегне този удар и да спечели. Това е интересна битка. Бих искал да я видя", добави специалистът

По-рано Усик заяви, че Уайлдър може да бъде следващият му опонент. Битката може да се проведе в САЩ. Освен това Александър планира да гледа битката между Уайлдър и Робърт Хелениус на 15 октомври в Бруклин.

През август Усик победи Джошуа в реванш с разделено съдийско решение, за да запази титлите на WBA/WBO/IBF/IBO в тежка категория. Антъни планира да се завърне на ринга през декември. Следващият му съперник може да бъде носителят на титлата на WBC Тайсън Фюри.

  Сподели
251