Фетел: Състезанията се превръщат в спорт за елита


Н. Гавазов

Фетел: Състезанията се превръщат в спорт за елита

Пилотът на "Астън Мартин" Себастиан Фетел сподели мнението си за проблема с нарастващите цени за участие в надпреварата.

В момента разходите за участие в сезона на Формула 2 се оценяват на минимум 3 милиона долара, без да се включват допълнителните разходи, свързани с инциденти и други непредвидени обстоятелства.

За да се измине целият път от картинга до Формула 1, според експерти са необходими минимум 8 милиона долара.

В същото време през следващия сезон Германия може за първи път от много време изобщо да остане без представителство във Формула 1 – самият Фетел прекратява кариерата си, а Мик Шумахер все още не си е гарантирал място в някой от отборите. В младежката серия също няма много талантливи пилоти от Германия.

"Може би германците просто са прагматични и гледат реалистично на нещата и виждат, че автомобилният спорт става все по-скъп.

Ако сега бях отново на седем години и трябваше да започна кариерата си от нулата - не съм сигурен какво щях да направя. Просто защото сега започвате да се нуждаете от сериозна финансова подкрепа от много ранна възраст.

Състезанията се превръщат в спорт за елита. Така че се надявам да предприемем правилните стъпки, за да направим състезанията по-достъпни, особено в картинга“, заяви Фетел.

  Сподели
177