Баскетболният ЦСКА се завърна в елита с Барчовски начело


Н. Гавазов

 Баскетболният ЦСКА се завърна в елита с Барчовски начело

30 години след последната си титла в мъжкия баскетбол, ЦСКА отново заявява шампионски амбиции. Клубът се завръща в елита на България, стана ясно на официалната пресконференция, на която беше представен новият генерален спонсор на "червените" – efbet.

Събитието се състоя в баскетболната зала на "армейците" в присъствието на фенове, състезатели и емблематични личности от историята на клуба.

Легендарният Росен Барчовски застава начело на тима – новината беше потвърдена от президента на клуба Роберт Гергов. "Преживял съм цялата история на клуба през последните десетилетия. Бил съм в ЦСКА във всякакви ситуации - добри и лоши. Не съм се колебал и за секунда, дали да приема предложението. Знам каква е отговорността и какви са очакванията, защото името ЦСКА задължава. Само ЦСКА!“, заяви развълнуван Барчовски по време на официалното си представяне като старши треньор на БК ЦСКА пред медиите.

Ръководството, в лицето на Роберт Гергов и Александър Чакмаков, припомни дългия път, който клубът извървя през последното десетилетие, за да се подготви занастоящия момент. Нова зала, работеща школа, мъжки състав - шампион във второто ниво на баскетбола, са сред постиженията дотук. "Логичното продължение е завръщането на мъжкия отбор на БК ЦСКА в елита на Националната баскетболна лига на България", каза Роберт Гергов. Той добави, че поне 2-3 от децата в школата ще получат професионални договори за новия сезон.

"Вече имаме фундамент, готови сме за високи постижения. Това става благодарение на основният ни спонсорefbet. Благодарим на семейство Найденови, с които се познаваме от много години, ходили сме заедно по мачове, това са хора, които са генетично свързани с ЦСКА. Сигурен съм, че не гледат на проекта само като бизнес начинание и реклама, а най-вече като кауза. Благодарен съм, че повярваха в нашата концепция, да вървим стъпка по стъпка към Европа. Партньорството е дългосрочно, обясни членът на УС Александър Чакмаков.

Генералният спонсор efbet обяви подкрепата си за армейците. На кои точно баскетболисти ще се спре Росен Барчовски ще стане ясно в следващите дни, но сигурното е, че амбициите са за звезден отбор. "Партньорство с еfbet ще бъде основа, която ще позволи на ЦСКА да осъществи сериозна селекция и бързо да се върне на голямата баскетболна сцена. Подкрепата ни ще бъде дългосрочна. Радваме се, че имаме възможност да бъдем част от това завръщане на БК ЦСКА под ръководството на легендарния треньор Росен Барчовски“, коментираха от най-големия български букмейкър.

По време на пресконференцията стана ясно още, че БК ЦСКА и ЦСКА 1948 ще си партнират активно. Футболният клуб ще помага чрез своето ноу хау за модерно управление и маркетинг в спорта, ще споделя опита си от последните години, както и своята философия – клуб на фенове и легенди. Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов и футболната легендата на "червените" Методи Томанов ще бъдат част от Управителния съвет на БК ЦСКА.

Мисията ни е да върнем феновете в залата, обясни Добрин Гьонов. Той изтъкна, че двата клуба са свързани и от общата си философия да вървят по честния път към върха, като са избрали да тръгнат от най-ниското ниво след финансовите колапси. Според него пред баскетболния ЦСКА стои амбицията за шампионска титла и пълна зала. "Целта ни е да пълним Арена Армеец с 10-15 хиляди души, както е в Гърция и Сърбия. Да бъдем домакини на паметни европейски мачове в София" добави Гьонов.

Подкрепата на ЦСКА 1948 за "червения" баскетболен отбор си пролича и по присъствието в залата на Любослав Пенев, който дойде, за да пожелае лично успех на Росен Барчовски и ръководството на БК ЦСКА.

  Сподели
229