Джонсън - Димитров: Труден мач за Гришо


Н. Гавазов

Джонсън - Димитров: Труден мач за Гришо

Стив Джонсън - Григор Димитров

Корт: 12

Дата: 27 юни 2022 г.

Час: 18:00

Българинът Григор Димитров ще играе срещу американеца Стив Джонсън в първия кръг на Уимбълдън. Това ще е предпоследният мач от първия игрови ден на от турнира на трева, който ще завърши със срещата между Анди Мъри и Джеймс Дакуорт.

Нашето внимание обаче е насочено към двубоя на Гришо, който е безапелационен фаворит според букмейкърите.

 

Димитров изигра само два мача на трева преди началото на Уимбълдън. На турнира в Лондон българинът стартира с победа над британеца Камерън Нори, но след това загуби от холандеца Ботик ван де Зандшулп.

Въпреки факта, че имаше възможност да играе в Майорка, Григор реши да си вземе кратка почивка преди основния турнир на трева и да се концентрира върху собствената си подготовка.

Миналата година Димитров спечели само един мач на Уимбълдън, а преди това отпадна два пъти след първия кръг. Но също така е важно да не забравяме, че веднъж Димитров стигна и до полуфинал на британския мейджър.

 

Джонсън в средата на юни се опита да влезе в основната схема на турнири в Лондон и Ийстбърн, но и в двата случая не успя да преодолее решаващия квалификационен кръг.

В първия случай бившата 21-ва ракета на света загуби от младия британец Пол Джаб, а във втория - от американеца Брандън Накашима.

Но Джонсън все още знае как да играе на трева. Достатъчно е да припомним, че през сезон 2016 той спечели турнира в Нотингам и стигна до четвъртия кръг на Уимбълдън, а през 2018 взе титлата в Нюпорт.

Този сезон основното постижение на Джонсън досега е достигането до третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс.

 

Гришо и Стив са се срещали седем пъти, за последно през 2019 г. на турнира в Лос Кабос. Тогава българинът постигна победа с 2:1 (7:6, 4:6, 7:6). Като цяло предимството е на хасковлията - 5:2 победи. А любопитното е, че последният успех на американеца над българина е през 2016 година в третия кръг на Уимбълдън. Тогава този мач продължи почти три часа, премина през два тайбрейка в първите два сета и завърши с това, че Гришо не издържа психически в последната четвърта част.

Какво да очакваме сега? Коефициентът за победа на Джонсън е около 4.60, а на Димитров - около 1.20. Трябва да признаем обаче, че цифрите на българина са занижени до безобразие. Ако погледнем срещите между двамата, ще видим, че те са преминавали оспорвано. За това имаме всички основания да очакваме тежък мач и сега. Да, Гришо е фаворит, но българинът трябва да хвърли всичките си сили и да вложи много старание, за да пречупи американеца.

Съветът ни е да заложим на Димитров, а коефициентът от 2.00 за над 3.5 сета ни изкушава да предложим точно това.

Прогноза: Джонсън - Димитров 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
715