Унгария и Словения оттеглиха заявката си


Н. Гавазов

Унгария и Словения оттеглиха заявката си

Унгария и Словения оттеглиха съвместната си кандидатура за домакинство на Световното първенство по хокей на лед през 2023 г., според официалния сайт на Международната федерация по хокей.

Преди това бяха подадени само две заявки, всяка от които е обща за няколко държави: Латвия с Финландия (Рига/Тампере) и Унгария със Словения (Будапеща/Любляна). Така остана само една заявка – Финландия/Латвия. Официалното решение за мястото ще бъде взето на конгреса на IIHF във Финландия по време на Световното първенство през 2022 г.

Освен това ще бъде обявено окончателното решение за Световното през 2026. След отказа на Казахстан, Швейцария остана единственият претендент за неговото провеждане.

Припомняме, че Унгария и Словения подадоха заявка под мотото "Извънредните обстоятелства изискват извънредни решения“. Отборите искаха да се възползват от шанса да бъдат домакини на турнира, тъй като нямаше да могат да станат домакини, ако отново изпаднат във втора дивизия.

Международната федерация по хокей на лед лиши Русия от правото да бъде домакин на Световното първенство през 2023 г., което трябваше да се проведе в Санкт Петербург от 5 до 21 май. Причината е военната агресия на Русия срещу Украйна, която започна по заповед на военния престъпник и диктатор Владимир Путин на 24 февруари.

  Сподели
191