Кралев: Скоро ще върнем нормалността в българския спорт


Н. Гавазов

 Кралев: Скоро ще върнем нормалността в българския спорт

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев не пропусна да напомни, че на днешната дата - 17-ти май празнуваме Деня на българския спорт.

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Днес е 17 май – Ден на българския спорт.

Честит празник на всички спортисти, треньори, ръководители, деятели и на хората, които работят в сферата на спорта!

На тази дата през 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение в страната ни след Освобождението. Днес, 128 години по-късно, българският спорт продължава да бъде средство за възпитание, извор на вдъхновение и канал за промотиране на ценности.

Нека в този ден да си спомним за всички спортни герои на България и да им отдадем заслуженото уважение, защото голяма част от националното ни самочувствие се дължи именно на техните успехи. Големите български шампиони са ни носили огромна радост с победите си на спортното поле. Те са важна част от историята на България, защото техните постижения генерират огромен интерес в обществото и са поводи за национална гордост.

Честит празник! Скоро ще върнем нормалността в българския спорт!".

Напомняме, че в момента начело на Министерството на младежта и спорта е Радостин Василев, по-популярен сред обществеността като Руди Гела. Благодарение на министър Руди, страната ни за първи път в историята няма да участва на Световно първенство по вдигане на тежести за младежи. Биатлонистите месеци наред са без заплати, а федерациите четвърти месец са без финансиране, като в същото време продължават да отпадат от календара състезания и спортни мероприятия. Според спортни деятели, единственото, с което се занимава Руди Гела е да провежда пиар-акции и да лобира за строежа на стадиона на един клуб, което не успя да направи като адвокат и заради това вече си спечели прозвището "първият частен министър на спорта".

  Сподели
562