Бекер говори за контузията на Надал


Н. Гавазов

  Бекер говори за контузията на Надал

Шесткратният победител в турнирите от Големия шлем, бившата първа ракета на света, германецът Борис Бекер говори за контузията на 21-кратния шампион от ТБШ испанецът Рафаел Надал. На 22 март стана известно, че Надал има стрес фрактура на третата лява бедрена дъга.

"Надал се смяташе за непобедим, докато не се контузи в полуфинала на Индиън Уелс с Алкарас, който продължи повече от три часа. Има проблеми с ребрата. И аз имах това веднъж.

Това е доста болезнено нараняване, ще отнеме много време, преди да можете да играете отново нормално, защото ще ви попречи да дишате. И, разбира се, особено сега, в сезона на клей, това е голям провал за Рафа.

Преди контузията той се смяташе за фаворит на "Ролан Гарос", а сега трябва да започне отначало, да се възстанови и да изиграе първите си мачове на земята. Все още не е ясно кога ще започне. Той не игра в Монте Карло, той отмени Барселона, което означава, че най-вероятно това ще бъде Мадрид. Остават три седмици преди "Ролан Гарос". Имате нужда от късмет, за да бъде здрав“, заяви Бекер за Eurosport.uk.

  Сподели
379