Фюри е готов да участва в боевете в Украйна


Н. Гавазов

 Фюри е готов да участва в боевете в Украйна

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри говори за това, че Владимир и Виталий Кличко, Александър Усик и Василий Ломаченко се присъединиха към редиците на териториалната отбрана и защитават Украйна от нахлуването на руските войски.

"Фантастично е. Ще бъда първият, който ще се присъедини, ако Англия или Америка са въвлечени във война. Баща ми ще направи същото и всичките ми братя.

Ако живеете в тази страна, тогава я пазете. Обичайте жените си и се борете за страната си, това ще кажа", заяви Фюри.

Следващият двубой на Фюри е срещу Дилиън Уайт на 23 април. Двубоят ще се проведе на "Уембли".

Напомняме, че рано сутринта на 24 февруари Русия, по заповед на своя диктатор Владимир Путин, изстреля ракетен огън по украинските градове, а след това започна мащабна война срещу Украйна, което предизвика вълна на недоволство по целия свят и доведе до налагане на тежки санкции върху Русия и Кремъл. През последните дни агресорите, в безпомощността си да подчинят гордия и свободолюбив украински народ, започнаха да обстрелват жилищни сгради, обществен транспорт, включително и линейки, детски градини, болници и училища. Руската армия дори посегна на мемориалния комплекс в памет на жертвите на Холокоста "Бабий Яр" в Киев. Всички тези действия са престъпления срещу човечеството и на 7 март ще бъдат разгледани от Международния съд в Хага.

От вчера руската армия се опитва да предизвика хуманитарна катастрофа в Мариопул, спирайки електричеството и водоснабдяването в града и обстрелвайки ремонтните бригади.

В същото време руската държава продължава да заблуждава населението си относно агресията срещу Украйна. В Русия бяха спрени десетки радио-телевизионни канала и сайтове, които отказват да следват официалната линия по разпространяване на фейкове. Арестуват се хора, които протестират срещу войната, а по летищата започнаха проверки и разпити на лицата от мъжки пол.

Според източници на FUTBOL TV, Русия възнамерява да въведе военно положение в страната си на 4 март, което предполага установяване на комендантски част, забрана на свободните пътувания, увеличаване на тежестта на различните наказания и вероятно провеждане на частична мобилизация.

  Сподели
260