Дел Потро слага край на кариерата си?


Н. Гавазов

Дел Потро слага край на кариерата си?

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро съобщи, че тенис турнирът в Буенос Айрес, който започва в понеделник, вероятно ще бъде последен за него в професионалния тенис. В последните години шампионът от US Open през 2009 г. страда от сериозни проблеми в колената и не е играл в професионален турнир от лятото на 2019-а.

 "Преди да започна пресконференцията искам да отправя послание. Дълго време мислих и си представях този ден и това е едно от най-трудните съобщения, които някога ще направя. Знам, че хората очаквам от мен да се завърна в тениса, но този турнир е по-скоро взимане на сбогом, отколкото завръщане. Имам силите да продължа, но коляното ми е в кошмарно състояние. Опитах с най-различни терапии през последните години, с различни доктори в опит да се подобря. Все още обаче не съм намерил решение. Никога не си представях да се откажа от тениса без да си взема довиждане и не мога да си представя по-добро място от Буенос Айрес затова. Ще видим какво ще се случи с бъдещето ми, но искам да живея като човек на 33 години, без болка. Решението е трудно, но исках да съм чист с вас“, заяви Дел Потро.

В своята кариера аржентинецът има два финала в турнирите от Големия шлем, като и двата са в Ню Йорк. В първия през 2009-а той победи швейцаруца Роджър Федерер с 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2, а през 2018 г. отстъпи на Новак Джокович (Сърбия) след 3:6, 6 (4):7 и 3:6. Освен това той има и два медала от олимпиади - бронз от Лондон 2012 и сребро от Рио 2016.

  Сподели
303