Австралийските власти се заинтересуваха от новата информация за Джокович


Н. Гавазов

Австралийските власти се заинтересуваха от новата информация за Джокович

Австралийските власти проучват новата информация, която се появи по случая с 20-кратния шампион от Големия шлем, първата ракета на света Новак Джокович, съобщава The Age.

Сега властите разследват ново изявление на Джокович, в което той призна, че е нарушил антиковидните мерки в Сърбия. Отчитат и факта, че Джокович неправилно е попълнил декларацията  при влизане в страната и непоследователните му думи кога точно е разбрал, че тестът му за коронавирус е дал положителен резултат.

Джокович по-рано призна, че е знаел за положителния си тест за коронавирус, когато се срещна с репортери в Белград през декември. В Сърбия максималното наказание за лице, нарушило антиковидните мерки е три години затвор. Новак не е казал на репортерите, че има коронавирус и проведе фотосесия без маска на лицето.

В момента Новак Джокович е в Мелбърн, където се подготвя за Откритото първенство на Австралия. Съдията постанови, че визата му е отменена неправомерно, но той все още може да бъде депортиран - това е право на министъра на имиграцията.

  Сподели
510