Сайнц: Подписах договора по пижама


Н. Гавазов

Сайнц: Подписах договора по пижама

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц разказа как е сключил контракт със Скудерията.

Договорът бе подписан преди началото на сезон 2020 - по време на локдауна заради коронавирус.

"Всъщност това е доста забавна история, защото преговаряхме от дълго време. Всичко се случи по време на COVID и говорихме по Zoom и по телефона, което направи ситуацията малко по-сложна. Трябваше да се адаптирам.

Подписах договора на маса в малък офис в моя дом в Мадрид. Прекарахме целият локдаун със семейството ми и един ден се събудих в осем сутринта. Все още бях по пижама, отидох в кабинета си и видях баща ми (двукратният световен шампион по рали Карлос Сайнц-старши) с химикалка. Той каза: "Трябва да подпишем - това е договор с "Ферари". Всичко е готово, трябва да подпишеш".

Така че подписах договора по пижама в осем сутринта - веднага след като се събудих. И той каза: "Добре, добро утро и на теб“, заяви Карлос.

Испанецът се съгласи, че феновете на Ферари не са като другите фенове:

"Италия има супер страстни фенове и в известен смисъл изключително уважителни. Опитват се да те докоснат, да ти стиснат ръката - това е нещо специално за тях. Те наистина ви уважават, до известна степен ви поставят на пиедестал - това има силно въздействие.

Феновете са много нервни, когато си наоколо и никога преди не съм забелязал това. Потупвам  ги по гърба и им казвам: "Хайде, аз съм на 27 години, аз съм същият човек като теб – само се отпусни и хайде да снимаме“. Но често вземам телефона от тях, за да снимам сам. Лудост - и аз ги обичам.

В други отбори няма такава отговорност. Ти представляваш страната - различно е, знаете. Това е същото като да играеш за Реал Мадрид в Испания. Ти се състезаваш за Ферари и Италия - за мен е чест. Израснах в Италия, когато бях на картинг и знам колко страстни са тук за Ферари", добави испанеца.

  Сподели
210