Мерлие спечели втория етап от Обиколката на Италия


Н. Гавазов

Мерлие спечели втория етап от Обиколката на Италия

Белгиецът Тим Мерлие от отбора на "Алпесин-Феникс“ спечели втория етап от 104-тото издание на колоездачната Обиколата на Италия. 28-годишният Мерлие спечели финалния спринт по днешния 179-километров равнинен етап от Ступиниги до Новара с време от 4 часа, 21 минути и 9 секунди.

 Нидерландецът Дилан Грьоневеген, словакът Петър Саган и италианецът Матео Москети допълниха шестицата в челото на днешния етап.

Общият финал в днешния равнинен етап не донесе размествания на върха в генералното класиране и така представителят на домакините Филипо Гана от "Инеос“ ще продължи да носи "розовото“ трико на лидер и в утрешния трети етап. Той има 13 секунди аванс пред сънародника си Едоардо Афини, а трети на 16 секунди зад Гана е норвежецът Тобиас Свендсен Фос. Белгиецът Ремко Евенепул, португалецът Жоао Алмейда и французинът Реми Каваня допълват шестицата в общото класиране.

В понеделник на колоездачите им предстои етап с три изкачвания от ниска категория и два междинни спринта и общо 190 километра от Биела до Канале.

  Сподели
295