Леброн отговори на нападките на Ибра


Н. Гавазов

Леброн отговори на нападките на Ибра

Нападателят на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс реагира остро на атаката на шведския футболист на Милан Златан Ибрахимович, който критикува баскетболиста за постоянните му опити да повлияе на политическия живот в САЩ.

"Никога няма да спра да говоря за онова, което ми се струва грешно. Говоря в защита на народа си, в защита на равенството и социалната справедливост. Изказвам се срещу расизма, срещу натиска върху избирателите и други неща, които се случват в нашето общество. В крайна сметка аз самият някога бях част от общността и видях какво се случва в нея. В моето училище има над 300 деца, които се сблъскват с всички тези проблеми. Те се нуждаят от глас и за тях аз съм този глас. Използвам статуса си, за да хвърля светлина върху случващото се не само в моята общност, но и в тази държава, дори в света.

Никога няма да се ограничавам със спорт, защото осъзнавам колко мощен е гласът ми. Смешно е да чуя това от Златан, защото през 2018 г., когато се завърна в Швеция, той говори по същите теми. Той говори за расизма заради фамилното си име (Ибрахимович обвини шведските медии в латентен расизъм спрямо себе си), при това той играе футбол. Така ли бе? Мисля, че така бе. Говоря от името на много образован човек, аз не съм този, който атакува, защото си върша домашната работа", заяви  Джеймс за USA Today.

  Сподели
370