Четири страни са предложили домакинство на Джошуа - Фюри


Н. Гавазов

Четири страни са предложили домакинство на Джошуа - Фюри

Четири държави от Близкия изток предложиха да бъдат домакини на битката за титлата на безспорен световен шампион между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, съобщава  промоутърът Еди Хърн.

Те искаха да проведат битката във Великобритания, в родината и на двамата боксьори, но поради строга карантина няма да могат да осигурят присъствието на фенове през юни.

"Получихме четири предложения от страни от Близкия изток, така че бих казал, че битката вероятно ще се проведе там“, обясни Хърн.

"Тези предложения не са с надеждата да бъдат спечелят милиони. На държавите се плаща да бъдат домакини на най-голямата битка в света на тяхна територия. Ако в Англия бе трудно да се проведе преди, сега първата битка там е невъзможна поради несигурността с публиката", добави промоутърът.

По-рано WBO одобри битката между Фюри и Джошуа, въпреки статута на Александър Усик като задължителен претендент от организацията. Очаква се украинецът да се бие с Джо Джойс за временната титла на шампиона.

Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия кръг през декември и защити световните си титли. Фюри не се бие от миналия февруари, когато победи Деонтей Уайлдър за първи път в професионалната си кариера.

  Сподели
80