Леброн отговори на Тръмп за бойкота на Goodyear


Н. Гавазов

Леброн отговори на Тръмп за бойкота на Goodyear

Нападателят на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс отговори на призива на президента на САЩ Доналд Тръмп за бойкот на гумите на Goodyear, която е базирана в Охайо, родният щат на баскетболиста от НБА.

"Познавам хората от Акрон. Знам какво означава Goodyear за нашия град. Имаме една особеност: не се огъваме, не променяме позиция и не се подчиняваме на никого. Изявлението на Тръмп, призоваващо за бойкот? Това не ме притеснява. Goodyear е от голямо значение не само за моя град и неговата история, но за цялата страна и нейните ценности. Силни сме и винаги се обединяваме, особено в моя град. Винаги сме чувствали, че Акрон се смята за малък град и това ни обединява още повече и ни прави още по-силни. Здравейте на всички работници, мъже и жени от Goodyear", заяви Леброн.

Напомняме, че Тръмп призова американците да не купуват гуми Goodyear Tire & Rubbe, защото компанията забранява на служителите си да носят дрехи, носещи неговия политически лозунг MAGA - Make America Great Again ("Ще направим Америка отново велика“). Тръмп обеща да премахне гумите Goodyear от лимузината си Cadillac One.

  Сподели
124