Тур дьо Франс 2021 ще стартира от Брест


Н. Гавазов

Тур дьо Франс 2021 ще стартира от Брест

Колоездачната обиколка на Франция през 2021 ще стартира в град Брест, след като началото в Копенхаген беше изместено с година поради отложеното европейско първенство, съобщиха организаторите на надпреварата. Напомняме, че новата стартова дата 26 юни създаде проблеми за Дания с Евро 2020, което ще се проведе между 11 юни и 11 юли. Дания ще приеме три мача от груповата фаза, както и среща от осминафиналите – всички двубои на стадион "Паркен“ в Копенхаген през юни. Така датският старт на Тура бе преместен от 1-3 юли, 2022.

Що се отнася до Обиколката през 2021 г., общо в Бретан ще се проведат четири етапа. Стартът в Брест е четвърти в историята, по-рано това се случи през 1952 г., 1974 г. и 2008 г.

"Имаме удоволствието да обявим с Кристиан Прюдом, че ще започнем в Брест, ще преминем през Финистер, Кот д‘Армор, Морбиан и Ийе-ет-Вилен. Ще бъде страхотен празник и тласък за икономиката“, заяви  президентът на региона Лоа Шесно-Жирар.

Тура през тази година е преместен за края на август. Той ще продължи до 20 септември и ще съвпадне с първия ден от Световното по колоездене, което предизвика скандал.

  Сподели
90