Майкъл Джордан: Стига расизъм


Н. Гавазов

Майкъл Джордан: Стига расизъм

Легендата на НБА и Чикаго Булс Майкъл Джордан, излезе с изявление, в което коментира протестите в САЩ, които обхванаха страната след трагичната смърт на афроамериканеца Джордж Флойд.

"Аз съм дълбоко натъжен и истински ядосан. Виждам и усещам болката на всички. Тяхното възмущение и разочарование. Заставам на страната на онези, които призовават за прекратяване на вкоренения расизъм и насилието над цветнокожите хора в нашата страна. Стига ни!

Нямам отговори, но съвместните ни гласове показват сила. Трябва да се слушаме, да проявяваме съпричастност и никога да не се отклоняваме от безсмислената жестокост. Трябва да продължим мирните протести срещу несправедливостта и да изискваме отчетност. Нашето единодушие трябва да окаже натиск върху лидерите ни да променят законите, в противен случай ще трябва да използваме гласа си, за да правим системни промени. Всеки от нас трябва да бъде част от решението и трябва да работим заедно, за да гарантираме справедливост.

Сърцето ми апелира към семейството на Джордж Флойд и безброй други, чийто живот бе брутално и безсмислено отнет в резултат на актове на расизъм и несправедливост", заяви Джордан.

На 25 май в Минеаполис почина афро-американецът Джордж Флойд в резултат на полицейска бруталност по време на задържането му. След това бунтове обхванаха 20 американски щата.

  Сподели
228