Отборът на Пулев предлага срещата с Джошуа да е в хърватски амфитеатър


Н. Гавазов

Отборът на Пулев предлага срещата с Джошуа да е в хърватски амфитеатър

Екипът на кандидата за званието световен шампион Кубрат Пулев предлага срещата с Антъни Джошуа да се проведе в Хърватия.

Мястото може да е амфитеатър в град Пула.

"Нашите два отбора взеха четири седмици, за да търсят нова територия в случай, че ситуацията и карантинните мерки в Англия не се променят. Обсъждаме Хърватия, има уникална римска арена - Пула Арена и водим активни преговори за това.

Харесва ни тази опция, защото се намира в Европа, в центъра на континента. Самата арена се  разглежда като  безпрецедентно събитие на нашето време. Ще има възможност и за публика, ако вземем необходимите мерки.

Трябва да се постигне взаимно съгласие. Искаме условията да са от полза и за двете страни. В България няма да се боксират, защото Джошуа няма да се съгласи. Той искаше да се бие у дома, но форсмажорът направи корекции. Кубрат е готов да се бие с Джошуа в задния си двор, дори ако съдиите са негови роднини", заяви Ивайло Гоцев, който е мениджър на Пулев.

Пула Арена се използва за големи концерти. През 2012 г. тя бе домакин на два хокейни мача.

Битката между Пулев и Джошуа трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на футболния клуб Тотнъм в Лондон, но бе отложена за неопределено време поради пандемията COVID-19.

  Сподели
109