Зурер: Ще е хубаво, ако Хамилтън приеме преход на Фетел в "Мерцедес"


Н. Гавазов

Зурер: Ще е хубаво, ако Хамилтън приеме преход на Фетел в

Бившият пилот на Формула 1 Марк Зурер призна, че Себастиан Фетел може да отиде в "Мерцедес". Евентуално споразумение с пилота от Германия е от полза за автомобилния концерн. Въпреки това Зурер смята, че за подобна сделка ще е необходимо съгласието на Люис Хамилтън.

"Защо не "Мерцедес"? Не знам сега дали Люис Хамилтън ще го приеме за съотборник, но това би било наистина страхотно. Когато Нико Росберг реши да прекрати кариерата си, това беше лоша новина за германската компания.

"Ферари" знае точно къде иска да отиде Фетел, така че те имат предимство в преговорите. Себ имаше много изгоден договор, но сега ще трябва да се съгласи на отстъпки. Това не е липса на признателност от Скудерията, а по-скоро покер на високо ниво.

Ако Фетел иска отново да стане световен шампион, няма да отиде в  Макларън. Ще им отнеме твърде много време, въпреки че въвеждането на нови правила се забави. "Макларън"  ще постигне напредък в двигателя на "Мерцедес", но не мисля, че догодина ще се бори за титлата", заяви Зурер.

  Сподели
266